Uhapšen užički ginekolog zbog nedozvoljenog prekida trudnoće

Ginekolog iz Opšte bolnice u Užicu D.A. (53) je uhapšen, zbog sumnje da je primio mito kako bi obavio nedozvoljeni prekid trudnoće pacijentkinji u toj ustanovi.„Sumnja se da je D.A. zahtevao i primio 570 evra kako bi prekinuo trudnoću pacijentkinji koja je bila u sedamnaestoj nedelji trudnoće, što nije dozvoljeno. Krivične prijave su podnete protiv još četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita“, navedeno je u saopštenju MUP Srbije.

Lekara su, kako je navedeno, uhapsili pripadnici užičke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu. Dalje se ističe da je lekaru „određeno zadržavanje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i da će protiv njega Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu biti podneta i krivična prijava zbog sumnje da je počinio i krivično delo nedozvoljeni prekid trudnoće“.

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu su naveli za Danas da ne mogu da govore o detaljima tog koruptivnog slučaja, jer osumnjičenog lekara tek treba da saslušaju, ali su dodali da „postoje osnovi sumnje da je on više puta primio mito i da je više lica osumnjičeno za davanje mita“.

Danasu je potvrđeno i to da je uhapšeni ginekolog u pritvorskoj jedinici u Užicu i da bi danas trebalo da bude sproveden u Kraljevo radi saslušanja zbog sumnje da je primio mito, za šta je zaprećena zatvorska kazna od 2 do 12 godina zatvora.