Pomoć oboljeloj djeci “S ljubavlju hrabrim srcima”

07.12.2018.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske, tradicionalno, već deveti put po redu, provodi se humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Sredstva prikupljena u ovogodišnjoj akciji biće iskorištena za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Partneri predsjedika Republike Srpske, gospođe Željke Cvijanović, ove godine biće djeca i mladi umjetnici iz svih dijelova Republike Srpske, koji će svojim umjetničkim performansom pokušati da obezbijede pomoć za svoje drugare koji imaju potrebu za robotski asistiranom rehabilitacijom.

U Republici Srpskoj godišnje oko 150-200 djece ima potrebu za intenzivnim fizikalnim tretmanom uz korišćenje robotike.

U našoj zemlji još uvijek nemamo robotski asistiranu rehabilitaciju, zbog čega su korisnici iz Republike Srpske i BiH prinuđeni da se liječe u Hrvatskoj, Sloveniji ili drugim evropskim zemljama.

Direktan efekat primjene savremene robotike je značajno bolji ishod rehabilitacije i podizanje kvaliteta života djece sa dijagnozama cerebralne paralize, spina bifide, te povredama glave i kičmene moždine.

Donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima” održaće se 23. decembra 2018. godine, sa početkom u 17:00 časova u Kulturnom centru Banski dvor.

U okviru akcije, u periodu od 6. decembra 2018. do 7. januara 2019, biće aktivan i m:tel humanitarni broj.

Pozivom na broj 1411, građani će biti u prilici da doniraju 1KM za nabavku uređaja za robotski asistiranu rehabilitaciju djece sa poremećajima kretanja.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima” broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke a.d. Banja Luka.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.