Sjećanje na Dražena Kneževića (45), generalnog direktora „Hidroelektrana na Drini“

Višegrad – Dražen Knežević (45), generalni direktor „Hidroelektrana na Drini“, njegova supruga Nataša (42), stomatolog u Domu zdravlja u Višegradu, i Branka Pavlović (51), službenica u SO Višegrad, poginuli su 2009 god.. na magistrali Ustiprača – Višegrad, kada je „golf 5“ u kome su bili, sleteo sa puta i niz liticu dugu tridesetak metara survao se u Gornje drinske jezero.

Za vrijeme dok je Knežević bio direktor “HE na Drini”, ova firma je proglašena najuspješnijom u RS, u Bukureštu dobila međunarodnu nagradu, a u Ženevi evropsko priznanje za kvalitet.

Dražen Knežević važio je za jednog od najboljih i najuspešnijih privrednika u Republici Srpskoj. 2007 godine proglašen je za menadžera godine u RS, bio je poznati sportski i javni radnik na tom području i pre svega veliki humanista, koji je znao da pomogne svima koji su zbog neke nevolje zakucali na njegova vrata.

Zbog izuzetnih zasluga i pomoći crkvama i manastirima, tadašnji mitropolit dabrobosanski Nikolaj odlikovao srebrnim ordenom Svetog Petra Sarajevskog.

Nataša je bila odbornik u SO Višegrad. Iza njih dvoje ostali su ćerka Anja i sin Nemanja,, dok su iza Branke ostali suprug Slobodan i sinovi Nikola i Nemanja.