VOJKAN KRSTIĆ, REGIONALNI HUMANITARAC IZ BEOGRADA, POMOGAO POVRATNIKE U VIŠEGRADU

U gradu Višegradu, dva brata povratnika, Hamid i Hakija uputili su apel za pomoć koji niko nije čuo. Niko osim Vojkana Krstića. Regionalni humanitarac iz Beograda i načelnik Spasilačkog centra Srbije obišao je braću Šabanović I uručio im sredstva kako bi svoje pozne godine proveli u uslovima dostojnim čoveka.
„Ja sam Srbin, ali po nacionalnosti čovek. Duboko verujem da u iščekivanju podrške rođaka, kuma ili pobratima, komšija bi trebalo uvek da bude prvi oslonac. Zato želim svojim primerom da ponudim ruku prijateljstva i zahvalim braći Šabanović na poverenju i prihvatanju pomoći koja je od srca“, poručio je Vojkan Krstić, ujedno načelnik Spasilačkog centra Srbije i uručio vrednu donaciju građevinskog materijala kojom će osposobiti kuću Šabanovića za normalan i dostojanstven život.
Da je iznenadjenje potpuno i neočekivano, pokazao je Hamid, koji nije skrivao suze radosnice. „Na naše apele nije bilo odgovora. Dok Vojkan nije došao, nismo verovali da ovakvo čudo može biti istina. Ovo je pokazatelj da dobri ljudi još uvek postoje. Beskrajno mu hvala i Gospod ga sačuvao“, izjavio je Hamid.
„Neka ovo bude samo jedan od pozitivnih primera u nizu, koji će neko drugi nastaviti, bilo sa ove ili one strane Drine. Ja se ne bavim politikom već živim među narodom i gledam da pomognem gde i koliko mogu. Ovu misiju smatraću uspešnom kada svima na prostoru Balkana bude omogućeno da se vrate na svoja ognjišta, a komšije ponude ruku prijateljstva, kao što sam je danas ja ponudio braći Šabanović“, poručio je Krstić i pozvao sve privrednike i ljude dobre volje da pomognu onima kojima je najpotrebnije, ne gledajući pri tom ni veru ni naciju.