Stipendija za kćerku čovjeka koji je našao 5.000 KM i vratio vlasniku

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović, primila je danas u posjetu Sulejmana Zećirija iz Hadžića koji je prošle sedmice pronašao novčanik s 5.000 KM i vratio ga vlasniku.
Zajedno sa Zećirijem, susretu s Mahmutbegovićevom prisustvovala je i njegova kćerka Mirsada, učenica prvog razreda Tekstilne škole.

Želeći javno izraziti priznanje Sulejmanu Zećiriju, ocu osmoro djece, koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, Mahmutbegovićeva je odlučila da dodijeliti jednogodišnju stipendiju njegovoj kćerki za školovanje.

“Želimo podržati Vaše poštenje i Vašu borbu za porodicu. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed”, rekla je Mahmutbegovićeva tokom susreta, interesujući se za uslove u kojima živi inače 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri rekao je da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati njegovom vlasniku.

Štaviše, odbio je namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pronalazak.Meni je otac rekao da nikada ne uzimam novac koji nisam zaradio, ma u kakvoj situaciji bio, i ja tome učim i moju djecu”, rekao je Zećiri.

Zećiri je bez zaposlenja, ali uspijeva da izdržava svoju porodicu baveći se poljoprivredom, a tokom ljeta radi i u šumi.

Najveća mu je želja da odškoluje djecu i da dočeka da njegovi sinovi dobiju zaposlenje, što mu je ranije obećavano, saopšteno je iz kabineta Potpredsjednice FBiH.

Zahvalio je Mahmutbegovićevoj, dodajući da mu mnogo znači što je njegov gest prepoznat i kod nosilaca najviših funkcija, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove kćerke.