IN MEMORIAM – Rajko Bojić

Poštovani prijatelji, tužnog srca Vam javljamo, da je danas 02.04.2020. godine, posle duže bolesti, preminuo legendarni trener KK “Varda-HE” Rajko Bojić.

Velikan višegradske košarke je jedan od trenera sa najvećim brojem utakmica na klupi Varde, kako u seniorskoj , tako u mlađim kategorijama. Osvajač je više individualnih i klupskih priznanja, čovjek koji je udario temelje mlađim kategorijama KK “Varda”. Pod njegovim vodstvom su stasavale generacije igrača , dobro poznatih širom bivše Jugoslavije i regiona, koji su obilježili košarku na ovim prostorima.
Legendarni trener je obilježio epohu u dugoj Vardinoj istoriji, bio je jedan od integralnih uspjeha i neraskidivi dio istorije KK “Varda-HE”.
Ostaće zapamćen kao jedan od prvih trenera koji su uvodili inovacije u treninge, koje se i danas često koriste.

I nakon povlačenja iz aktivnog rada u košarci, Rajko Bojić je ostao uz svoju Vardu, koju je redovno pratio iz prvog reda dvorane.

Njegovim stopama je nastavio njegov sin Marko, koji je danas uspješan trener mlađih kategorija našeg kluba.

Košarkaški klub Varda, vječno će ostati zahvalan Rajku Bojiću na svemu što je činio kao aktivni član kluba, kao i na svakom savjetu koji je nesebično davao, praktično do samog kraja svog života.

Porodici Bojić ovim putem izražavamo iskreno saučešće.

Čika Rajko, neka ti je vječna slava i hvala.