Hapšenje u Rogatici

Policija je u okviru akcije “Plantaža 2020” na području Rogatice pronašla improvizovanu laboratoriju za uzgoj opojne droge kod lica čiji su inicijali N.D., koje je lišeno slobode.
Plansku akciju realizovala je policija Rogatice u saradnji sa policijskim službenicima Odjeljenja za organizovani kriminalitet i droge Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da je tom prilikom pronađeno 17 zasada, sedam stabljika i jedna sjemenka opojne droge koja izgledom asocira na kanabis.

“Na osnovu naredbe nadležnog suda i uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva izvršeni su pretresi kod navedenog lica, kuće i pomoćnih objekata, te je pronađeno još 33 komada puščane municije kalibra 7,62 milimetara”, istakla je Stokanovićeva.

Ona je dodala da će Okružnom javnom tužilaštvu protiv navedenog lica biti dostavljen izvještaj za krivična djela nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja oružja ili eksplozivnih materija.