Srbi za Srbe: Pomozimo porodici Batinić iz Istočnog Sarajeva

04.11.2020.

Porodica Batinić, koju čine otac Ljuban, majka Snježana i njihovo četvoro djece: Ivana (8), Jana (7), te blizanci Ivan (5) i Jovana (5), žive od dječijeg dodatka u iznosu od 197.00 KM, te povremenih fizičkih poslova.

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“, tokom nedavne posjete porodici, ustanovila je da je potrebno promijeniti stolariju i renovirati kupatilo na kući u kojoj žive Batinići, te da, zarađujući za osnovne životne potrebe, porodica nema dovoljno finansijskih sredstava da završe renoviranje i stvore pristojne uslove za život. Otac Ljuban i majka Snježana zbog nedostatka posla nisu sjeli i prekrstili ruke, već preduzimaju sve moguće korake kako bi djeci omogućili koliko-toliko pristojne uslove za život. Veoma su vrijedni, siju baštu, imaju svinje i piliće, čime prehranjuju svoju dječicu. Takođe, porodica dodatno prihoduje baveći se perutanjem pilića. To sve je taman dovoljno da ispune neke osnovne životne potrebe, ali da bi izveli poduhvat poput izrađivanja novog kupatila i zamjene stolarije nemaju nikakve finansijske mogućnosti. Dakle, potrebno im je novo kupatilo, nova stolarija i kreveti za blizance – navodi se na zvaničnoj Internet stranici ove organizacije.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete našim sugrađanima, pozovite humanitarni broj organizacije „Srbi za Srbe“: 17763 (cijena 2.00 KM) ili uplatite svoju donaciju na žiro račun: 5620128130024158 NLB banka (uz napomenu za porodicu Batinić), dok ostale načine za pomoć možete pronaći na donatorskoj platformi organizacije.

– To je za vas mali poduhvat, a za male Batiniće veliki korak naprijed. Budimo tu za naš podmladak, jer su oni NAŠA BUDUĆNOST – apeluju iz organizacije „Srbi za Srbe“.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.