Pomozimo Jeleni Vuković da ode na operaciju

18.11.2020.

Jelena Vuković (32) iz Pala od svoje druge godine boluje od epilepsije i indikovana joj je ugradnja VNS simulatora, a s obzirom na to da porodica nije u mogućnosti da finansira operaciju, moli humane ljude da im pomognu.

Ona kaže da joj svaki dan sve lošije stanje, a njen brat kaže da nekad napade ima po dva ili tri puta dnevno, te joj se zdravstveno stanje sve više pogoršava.

– Neke lijekove smo plaćali, neke smo nabavljali, odnosno neke fond nije pokrivao, tako da je kroz ovih 32 godine je borba mene i mojih roditelja sa tom bolešću – kaže njen brat Bojan.

Jedinu šansu ima “vagusnom”, odnosno “VNS” stimulatoru, koji joj može pružiti tri mjeseca bez napada, u prvoj godini nakon operacije.

– Stimulator radi na principu magnetnih stimulatora, koje šalje u mozak i u momentu kada ona treba da ima napad, on bi spriječio da ona dobije napad – kaže Bojan.

Operacija bi bila izvršena u Kliničkom centru Srbije, a iznosila bi 19.773 evra. U narednim godinama, broj napada bi bio sve manji i Jelena bi mogla imati normalniji život.

Od prvog novembra aktivan je broj 1416 na koji korisnici “mtel” mreže pozivom mogu da doniraju 1 KM, a uplate se mogu izvršiti i na broj žiro računa: 562-006-803472-9033

Svi koji su u mogućnosti, a žive van granica BiH, novac za liječenje Jelene Vuković mogu uplatiti na devizni račun: IBAN:BA 395620128162283933

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.