Sledeće subote u Užicu biće sahranjen legendarni trener Radomir Antić

LEGENDARNI srpski fudbalski trener, nekadašnji selektor Srbije i jedini stručnjak koji je vodio tri najveća španska kluba, Real, Barselonu i Atletiko Madrid, Radomir Antić biće sahranjen sledeće subote, 17. jula u Užicu. Urnu sa Misterovim posmrtnim ostacima u Srbiju je pre nekoliko dana doneo njegov sin Dušan, autom iz Madrida.

Antić je preminuo u 72. godini života 6. aprila 2020. godine u glavnom gradu Španije, posle zdravstvenih problema i komplikacija izazvanih sepsom.

Porodica, supruga Vera, ćerka Ana, sin Dušan, unuci Radomir, Marko, Ivana i Petra, rodbina i mnogobrojni prijatelji će ispratiti Antića na sahrani 17. jula u 11.00 na Gradskom groblju Dovarje u Užicu.Dan ranije, u petak 16. jula, grad Užice će u zgradi pozorišta u 19.00 organizovati komemorativni skup.

– Pre 15 meseci nas je napustio stub naše porodice, najbolji suprug, otac i deka na svetu. Mi još ne možemo da nađemo prave reči da opišemo šok i bol koje smo osetili 6. aprila prošle godine i koji na isti način osećamo i danas. Hvala svim iskrenim prijateljima i poštovaocima Radomirovog dela koji su sa svih strana sveta poslali reči utehe i podrške našoj porodici. Nažalost, punih 15 meseci nismo mogli da organizujemo sahranu u Srbiji. Radomir je kremiran prošle godine u Madridu i tek kada je epidemiološka situacija sa virusom korona to dozvolila, mi smo u prilici da organizujemo sahranu u Užicu – rekao je, za “Novosti”, Dušan Antić, sin Radomira Antića.

Naš fudbalski velikan je kao trener ostavio ogroman trag u Španiji, a u ovoj zemlji su sa posebnim pijetetom odali počast Antiću. NJegov Atletiko, kome je 1996. doneo duplu krunu, u dva navrata se opraštao i svaki put je Radomiru ukazana ogromna zahvalnost za sve što je učinio.