Voz Nostalgija krstari Mokrom Gorom, cena karte za odrasle 1.500 dinara

Ovogodišnja letnja sezona saobraćaja turističkog voza “Nostalgija” u muzejsko – turističkom kompleksu “Šarganska osmica” počela je 1. aprila i trajaće do 31. oktobra.

Muzejski voz “Nostalgija”, sastavljen od restauriranih putničkih vagona iz dvadesetih i tridesetih godina prošlog veka, na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora svakodnevno saobraća u dva termina: 10.30 i u 13.30 sati, a u periodu od 15. juna do 31. avgusta, biće uveden još jedan redovan polazak, u 16.10 časova.

Za vožnju u vozu sa parnom vučom na relaciji Mokra Gora – Šargan Vitasi – Mokra Gora cena karte za odrasle iznosi 1.500 dinara, a za decu do 14 godina 750 dinara. Pored redovnih, shodno interesovanju putnika, moguće je organizovati i fakultativne polaske voza iz stanice Mokra Gora.

Inače, muzejsko – turistički kompleks u Mokroj Gori, sa jedinstvenom železničkom prugom “Šarganska osmica”, muzejskim vozom “Nostalgija”, smeštajnim i ugostiteljskim kapacitetima, čini ovaj kompleks jednim od najposećenijih turističkih centara proteklih godina u Srbiji. euronews.rs