Podgoričani pobjednici prvog basket turnira u Višegradu

Ekipa Dangerous iz Podgorice pobjednik je prvog turnira u basketu 3×3 u Višegradu pošto su u finalu savladali tim iz Bara G-Unit sa 21:12.

Vladimir Dašić, Marko Koljević, Aleksandar Bogojević, Bogdan Cebalović će ostati upamćeni kao prvi pobjednici turnira, a Marko Koljević je kazao da je organizacija na dobrom nivou i da će učestvovati na dosta turnira ove godine.

„Zahvalni smo organizaciji na predivnom prijemu. Vidite da su sve dobre ekipe došle do eliminacione faze, uslovi su na maksimalnom nivou. Nakon virusa korone ove godine kreće se na dosta većem nivou, Republika Srpska organizuje dosta turnira, mi u Crnoj Gori sigurno ćemo sigurno učestvovati na par turnira“ – istakao je Koljević.

Član poraženog tima G-Unit Marko Mijović je kazao da je prijatno iznenađen kvalitetom turnira.

„Prijatno sam iznenađen kvalitetom turnira i organizacijom. Ima i dosta ljudi, a nama sportistima je to i želja da igramo pred što više publike, da se dokazujemo i takmičimo. Naš cilj je da igramo jako odbranu i da iz toga stvorimo lakše poene“ – kazao je Mijović.Jedan od organizatora turnira Marko Bojić naglasio je da su imali učesnike iz tri države i da će se potruditi da sljedeće godine organizacija bude na još većem nivou.

„Prvi put smo organizovali turnir u Višegradu pod okriljem FIBA-e. Izuzetno smo zadovoljni odzivom ekipa koje su nam došle od Bara do Kruševca, imamo timove iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Izuzetno smo zadovoljni odzivom i publike, ovo neće ostati na ovome i iduće godine ćemo pokušati organizovati na većem nivo, sa više ekipa i da to bude tradicionalni turnir u Višegradu“ – rekao je Bojić.Na turniru je učestvovala i ekipa Crnokose iz Kosjerića, a predsjednik kluba Nikola Kostić rekao da su zadovoljni plasmanom u četvtfinale.

„Napravili smo novi projekat 3×3 ekipu, okupili smo momke iz Kosjerića. Zadovoljan sam rezultatom, izgubili smo u četvrtfinalu od jako teške ekipe G-Unita i nadam se da ćemo učestvovati na još više turnira i praviti dobre rezultate. Što se tiče samog turnira, sve pohvale organizaciji i našem nekadašnjem igraču Nemanji Stanimiroviću koji nas je ugostio“ – kazao je Kostić.

Organizaciju turnira u Višegradu je podržala i kompanija Meridian, koja je takođe i sponzor KK Varda iz ovog grada.

Prvog dana turnir je održan na terenu ispred Andrićgrada, da bi danas zbog loših vremenskih uslova takmičenje bilo održano u gradskoj dvorani.
Višegrad, Podgoričani pobjednici prvog basket turnira u Višegradu
Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSportBH