Uhapšen član pljačkaške bande koja je ubila radnika firme fizičkog obezbjeđenja „Security Guard Montenegro“

Državljanin Bosne i Hercegovine i Srbije Nemanja M. (37) osumnjičen za ubistvo Ljubiše Mrdaka u Nikšiću uhapšen je u petak u Beogradu.

To je saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, navodeći da je osumnjičeni međunarodno tražena osoba, i da je za njim raspisana međunarodna potjernica NCB Interpola Podgorica.

– Na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici radi vođenja krivičnog postupka zbog sumnje da je 20. oktobra 2021. godine u Nikšiću, sa više izvršilaca, izvršio krivično djelo razbojništvo, kojom prilikom je na radnom mjestu smrtno stradao radnik firme fizičkog obezbjeđenja „Security Guard Montenegro“ Ljubiša Mrdak – piše u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da slijedi komunikacija nadležnih ministarstava pravde obe države u okviru ekstradicionog postupka.Podsjećamo, podignuta je optužnica protiv sedmočlane grupe koja je 20. oktobra prošle godine u oružanoj pljački pošte u Nikšiću ubila radnika firme fizičkog obezbjeđenja „Security Guard Montenegro“.

Na optužnici su Mitar Knežević, Stojan Albijanić, Nemanja Miljković, Petar Zolak, Srđan Svjetlanović, David Banjac i Stefan Regojević.

Prema navodima optužnice, okrivljeni su po prethodnom dogovoru i razrađenom planu uz prijetnju oružjem od Ljubiše Mrdaka, Dragiše Dendića i Igora Ivanovića oteli novac namijenjen za isplatu penzija. Kako je saopšteno iz policije, ukradeno je 423.000 evra.

Istraga je pokazala da je ova grupa sa pripremama oružane pljačke krenula 9. avgusta prošle godine sa iznajmljivanjem štek stanova u Nikšiću gdje su se krili prije i nakon razbojništva.

Prema unaprijed utvrđenom planu, 20. oktobra prošle godine, oko 9 časova, optuženi su u džipu „kaškai“ čekali radnike obezbjeđenja. Kada se kombi namijenjen prevozu novca i dragocjenosti primakao iza zgrade pošte, tada su naoružani napadači iskočili iz džipa i hitro krenuli ka zadnjim vratima vozila.

Uvidjevši da je pljačka u pitanju, Mrdak je pokušao da se suprotstavi, ali tada su razbojnici ispalili nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio Mrdaka u grudi.

Ostalu dvojicu njegovih kolega razbojnici su kundacima izudarali, isprskali biber sprejom, prebacili novac u svoje vozilo i pobjegli. Ubrzo nakon toga policajci su u naselju Grebovice pronašli uništeni džip koji su koristili počinioci.

Kako se navodi u otužnici, razbojnici su se potom uputili prema Manastiru Ostrog. Banjac je iz ,,citroena kaktus“, kojim je upravljao Zolak, prešao u vozilo Stefana Regojevića koji je ga je odveo na lokaciju za skrivanje a Regojević potom nastavio put prema Budvi.

Istovremeno, Svjetlanović se sklonio u iznajmljeni stan u Ulici IV Crnogorske brigade gdje je uništio garderobu koju su nosili optuženi u oružanoj pljački.

– Garderobu je isjekao i bacio u kanalizaciju, kako bi prikrio i uništio tragove i dokaze koje bi istražitelji mogli povezati sa izvršenjem krivičnog djela – navodi se u optužnici, pišu Vijesti, Pobjeda.

Mrdak je preminuo od posledica povreda grudnog koša koje su mu razbojnici nanijeli iz automatske puške.