Uhapšeni zbog napada na policiju na „Jagnjijadi“

ISTOČNO SARAJEVO – Aleksandar S. (20) i Dražen D. (39) uhapšeni su zbog sumnje da su napali policijsku patrolu na Gastro – turističkoj manifestacijei „Jagnjijada 2022“ u mjestu Vučija Luka, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Prema našim informacijama prethodno nije bilo nikakvog incidenta i osumnjičeni su iz čista mira nasrnuli na policajce koji su obezbježivali manifestaciju.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevop, navodeći inicijale, saopštili su da se incident desio juče.

– Protiv pomenutih Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu biće dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ – saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Istoga dana zbog ometanja službenih lica u vršenju službene radnje uhapšene su još tri osobe, koje su sankcionisani u skladu sa Zakonom o prekršajima Republike Srpske zbog učinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“.

U proteklih šest mjeseci ove godine na području Policijske uprave Istočno Sarajevo zabilježena su dva napada na ovlaštena službena lica.

Policijska uprava Istočno Sarajevo najoštrije osuđuje svaki vid napada na policijske službenike prilikom obavljanja službenih poslova i zadataka.