Ujaci preuzimaju brigu nad maloljetnim kćerkama Bojane koja se utopila

Maloljetne kćerke Bojane Sekulić (38) iz Nove Varoši, koja se prekjuče popodne utopila u Zlatarskom jezeru, s obzirom da im je prije nekoliko godina preminuo i otac, najverovatnije će se preseliti u Beograd i brigu o njima preuzeće dvojica ujaka.

Njihova majka je stradala u ponedeljak nedaleko od brane Zlatarskog jezera u Kokinom brodu, mjestu zvanom Kokića strane, njeno tijelo ronioci Žandarmerije izvukli su juče, a danas će, pored pokojnog supruga, biti sahranjena u jednom selu kod Ljubovije.

Iz Nove Varoš je jutros ka Ljuboviji, na Bojaninu sahranu, krenuo minibus u kome su đaci, nastavnici i direktor Osnovne škole “Živko Ljujić” u koju su išle kćerke nesrećne žene. Po svemu sudeći obe će nastaviti školovanje u Beogradu.– Jedan od dvojice njihovih ujaka izrazio je želju da on i njegov brat, koji žive u Beogradu, preuzmu staranje o sestričinama, i tako će vjerovatno, u dogovoru sa Centrom za socijalni rad, i biti. Sa djevojčicama u Beograd će i njihova baka, Bojanina majka – kaže Radosav Vasiljević, predsjednik opštine Nova Varoš.

Opština će, najavljuje on, novčano pomagati Bojaninim kćerkama do njihovog punoljetstva.

Podsjetimo, Bojana je sa kćerkama, od kojih je starija završila osmi, a mlađa peti razred, kobno popodne provodila na potonu u Kokića stranama gdje su se njih tri sunčale. Negdje oko 17 časova ona i još jedna kćerka su ušle u vodu do koljena da se rashlade. Bojana je bila neplivač i nije poznavala ćud jezera čiji nivo je neuobičajeno mali za ovo doba godine.

U Kokića stranama uz plićak u obalu odmah se nadovezuje velika dubina. Bojana to nije znala. Stala je na muljevito dno na kome se proklizala i koje ju je povuklo u dubinu. U vodi je bila i jedna od njenih kćerki koja je uspjela da se dokopa kopne. Djeca pred čijim očima se sve izdešavalo počela su da vrište, dozivaju u pomoć, ali nje za Bojanu nije bilo.

Ronilački tim Žandarmerije, nedugo pošto je započeo akciju, juče prije podne je pronašao Bojanino tijelo blizu mjesta gdje ju je jezero progutalo.

Bojana je bila udata u mjestu kod Ljubovije, ali se poslije suprugove smrti, koji je preminuo u 32 godini, vratila u Novu Varoš. Sa kćerkama i majkom živjela je u stanu koji je naslijedila od oca, a radila je kao ugostiteljski radnik u restoranu na Kokinom brodu, naspram mjesta na kome se udavila, prenosi Blic.

– Bila je divna žena, odličan radnik i kolega. Poštovala je sve nas, zato je i bila poštovana. Kako je bila lošeg materijalnog stanja svim snagama se borila da zaradi i djecu izvede na put – ispričali su u restoranu u kome je Bojana Sekulić bila zaposlena.