Uhapšeni zbog prinude i oružja

UŽICE- Užička policija uhapsila je M.S. (24) iz Pančeva, S.I. (21) i M.S.(20) iz Požarevca neposredno nakon što su, kako se sumnja, mladića (22) pokušali da uvuku u automobil na ulici na Zlatiboru i da mu uzmu novac na ime neraščišćenih dugova.

Sumnja se da su oni sinoć mladića presreli na ulici na Zlatiboru i pokušali da ga nateraju da uđe u njihov „be-em-ve”, koji je imao „blinkere”, tražeći mu , pritom, 2.000 evra, na ime kamate i novca koji je pozajmio od S. I. i M. S, saopštio je MUP.

Kako je saopštila policija, kada ih je jedna prolaznica ugledala, oni su joj rekli da su policajci i da se udalji, a 22-godišnjak je uspeo da se otrgne i pobegne.

Vrlo brzo, policija ih je našla i uhapsila, a kod njih su pronađena dva gasna pištolja i metalni „bokser”, prenosi Tanjug.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela lažno predstavljanje, prinuda i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.