Otvoren rekonstruisani granični prelaz Kotroman

27.06.2022.

Rekonstruisani i modernizovani granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH zvanično je otvoren danas, a sadrži po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati i unaprijediti putnički i promet robe.Granični prelaz Kotroman je otvoren u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina, ministra turizma i telekomunikacija Tatjane Matić i šefa Delegacije EU u Srbiji Emanuela Žiofrea, te predstavnika carinskih administracija obje zemlje.

Vulin je prilikom obilaska rekao da ovaj rekonstruisani granični prelaz dokazuje koliko se Srbija mijenja nabolje i koliko se razvija zahvaljujući ekonomskoj politici koju sprovodi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i zahvaljujući očuvanju mira i stabilnosti.

Srbija je izdvojila 2,5 miliona evra za modernizaciju prelaza Kotroman, a EU 2,1 milion evra.

Granični prelaz Kotroman izgrađen je u skladu sa najvišim standardima i sadrži sve što je neophodno za efikasan rad graničnih službi i nesmetano funkcionisanje putničkog prometa.

Granični prelaz Kotroman je jedan od osam graničnih prelaza između Srbije i BiH. U radove je uloženo nešto više od 4,6 miliona evra, od čega je 2,1 milion evra izdvojeno iz pretpristupnih fondova EU, dok je nešto više od 2,5 miliona evra obezbijeđeno kroz nacionalno sufinansiranje preko Uprave carina Srbije za prvu fazu i Republičke direkcije za imovinu za drugu fazu izgradnje.

Projekat je dio šire saradnje Srbije i EU u oblasti integrisanog upravljanja granicama.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.