Još tri osobe životno ugrožene nakon masakra na Cetinju

12.08.2022.

U Kliničkom centru Crne Gore nalaze se četiri pacijenta koja su povrijeđena danas u pucnjavi na Cetinju, od kojih su tri životno ugrožene, saopštila je direktorica KCCG Ljiljana Radulović.

Ona je kazala da su na liječenju u KCCG odrasle osobe koje su ranjene na Cetinju.

– Svi pacijenti su zbrinuti i ne očekujemo više pristiglih povrijeđenih osoba – rekla je Radulović.

O CETINJSKOM MASAKRU

Direktor crnogorske Uprave policije Zoran Brđanin oglasio se povodom masakra u Cetinju te poručio da ovo nije samo tragičan dan za Cetinje, nego za cijelu Crnu Goru.

– Ljudski životi su najvrijedniji i nenadoknadivi, a danas smo izgubili 11 građana i građanki, među kojima i dvoje djece. Saosjećam sa porodicama stradalih i u svoje lično ime i u ime Uprave policije upućujem im na ovaj način izraze najdubljeg saučešća, a pošto u trenutku ovog događaja nisam bio u Podgorici, poći ću večeras i na Cetinje. Takođe, nadam se da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti – rekao je Brđanin.
Bili podstanari

Podsjećamo, prema za sada poznatim okolnostima, danas je tridesetčetvorogodišnji muškarac V.B., sa Cetinja, pucao na porodicu, čiji su članovi boravili u postorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina.

On je, tom prilikom, upotrebom lovačke puške lišio života dvoje djece, jedno starosti osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla povredama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja kojom prilikom je lišio života još sedam osoba, a ranio šest.

Po pozivu građana, na lice mjesta su upućeni policijski službenici kojom prilikom je u razmjeni vatre teško ranjen jedan policijski službenik.
I on lišen života

Za sada nije jasno što je potaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života.

Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obaviještena o svim detaljima.

Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori. Vjerujem da svi poštujemo bol porodica, a zahvaljujem medijima na korektnom odnosu u dosadašnjem izvještavanju i apelujem da se sa maksimalnim oprezom nastavi izvještavanje – naveo je Brđanin.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.