Bratunac – Vatrogasac spasio utopljenika

09.09.2022.

BRATUNAC – Bratunački vatrogasac Slobodan Ćirković je sa prijateljima Jovicom Čelanovićem i Milanom Crljenićem spasao nepoznatog muškarca koji je vrištao i borio se da se ne utopi u talasima Drine kod izletišta Rajska plaža, saopšteno je iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac.

Ćirković je juče slobodno vrijeme provodio sa prijateljima kod vikendice pored Drine gdje veoma često boravi i oko 17.00 časova zapazio osobu u Drini.

„Sjedio sam ispred vikendice i začuo vrištanje. Ugledao sam čovjeka u vodi koji je pokušavao da se održi na površini. Ubrzo je nestao u vodi i odmah sam reagovao uskočivši u čamac sa Jovicom i krenuli smo u potragu. Ubrzo smo stigli i izvukli nepoznatog muškarca te ga dovezli do obale gdje nam je pomogao i Milan da ga iznesemo na kopno“, priča Slobodan, koji je u Bratuncu poznatiji po nadimku Bekac.

Kaže da mu nije poznato ko je taj čovjek, kuda je išao i šta je radio, ali zna da su ga spasili od sigurne smrti.

Slobodan je izuzetan plivač. Tri puta je pobjeđivao u plivanju za bogojavljenski Časni krst u Bratuncu. I juče je bez dileme skočio sa čamca u hladnu Drinu ne strahujući za svoj život i izvukao utopljenika uz pomoć prijatelja.

Iako nije bio na radnom zadatku ovaj bratunački vatrogasac-spasilac reagovao je profesionalno i humano.

Slobodan je zaljubljenik rijeke Drine, strastveni ribolovac, ljubitelj prirode, dobrovoljni davalac krvi, kuvar i spasilac koji je uvijek spreman da pomogne.

Otac je evropske šampionke u boksu Sare Ćirković koja nastupa za reprezentaciju Srbije.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.