Najveće ocjene za organizaciju Balkanskog prvenstva u veslanju

VIŠEGRAD – Balkansko prvenstvo u veslanju, koje je u Višegradu okupilo 400 takmičara, uspješno je završeno, a organizatori su dobili najveće ocjene.

„Pokazali smo da Višegrad može da organizuje ovako velika takmičenja“, rekao je predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković.

Ukupni pobjednik Balkanskog prvenstva u veslanju je ekipa iz Turske, koja je trijumfovala i u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila ekipa Rumunije.

Predsjednik Sudijske komisije Veslačkog saveza Srpske Ružica Karajović Ibrocić rekla je da su oduševljeni prostorom gdje održano takmičenje.

„Jedva čekamo da se naprave male izmjene na stazi i da ovo postane zvanična regatna staza, koja može da ugosti takmičenja evropskog i svetskog nivoa, jer su svi preduslovi fantastični“, istakla je Ibrocićeva.

Sljedeće godine Balkansko prvenstvo u veslanju biće održano u Rumuniji.

Balkansko prvenstvo u veslanju u Višegradu okupilo je takmičare iz Srbije, BiH, Turske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Hrvatske, Grčke i Sjeverne Makedonije.

Organizaciju ovog sportskog događaja podržalo je više institucija i privrednih društava u Republici Srpskoj, među kojima su „Vode Srpske“, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

Prvenstvo je u petak, 9. septembra, otvorio premijer Republike Srpske Radovan Višković.