Višegrad – Prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv lica sa incijalima L.B.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu je dana 29.03.2023. godine, podnijelo Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu Prijedlog za određivanje pritvora protiv lica sa incijalima L.B., zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Ubistvo iz člana 124. stav 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, u vezi sa članom 22. istog zakonika (pokušaj).

Navedeno lice se sumnjiči da je dana 28.03.2023. godine, oko 03:15 časova u porodičnoj kući, u naselju Vučine, opština Višegrad, u namjeri da liši života svoju suprugu T.B.

Razlozi za predlaganje mjere pritvora sastoje se u tome, da postoji opasnost da će isti boravkom na slobodi imati priliku i uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak (član 197. stav 1. tačka b) ZKP RS, te da postoje okolnosti koje opravdavaju bojazan da ukoliko se osumnjičeni nađe na slobodi, isti će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela, ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od 3 godine ili teža kazna (član 197. stav 1. tačka v) ZKP RS.

O.T.I.S