Preminuo Siniša Drašković (57) iz Rogatice

01.06.2023.

ROGATICA – Kao grom iz vedra neba u Rogatici je odjeknula vijest da je u Univerzitetskom kliničkom centru RS u Banjaluci preminuo Siniša Drašković (57), kome je nakon više od deset godina dijalize početkom februara transplantiran bubreg u Minsku.

Sinišu su bubrezi otkazali nakon prebolovane „mišije groznice“ od koje je obolio kao borac Vojske Republike Srpske braneći rodnu Rogaticu i boreći se za Republiku Srpsku.

Siniša je šansu za novi život dobio 1. februara u glavnom gradu Bjelorusije. Tu je operisan o trošku Fonda zdravstvenog osiguranja RS, ali nakon decenijskog čekanja, dosta brige, strpljenja te potrošenog novca iz skromnog porodičnog budžeta i zahvaljujući podršci dobrih ljudi.

Po dolasku kući nakon transplantacije bubrega Siniša se oporavljao u porodičnom domu. Sve češće viđan u svojoj poslastičarskoj radnji pa i u šetnji svojom Rogaticom. Počeo je primati i goste, ali povremeno i obilaziti prijatelje i poznanike kojih je imao nemali broj.

Međutim, Sinišino zdravlje ipak nije išlo željenim tokom. Počeo je pobolijevati i radi toga je morao sve češće posjećati ljekare ali i poći put Banjaluke, odakle je juče došla tužna i neočekivana vijest – nažalost, stalo je Sinišino srce. Biće sahranjen sutra na groblju Lužnica u Rogatici.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.