Podignuta optužnica za zločin u Sokocu: Kurda optužen za ubistvo Milinkovića

SOKOLAC – Stefan Delić zvani Kurda (30), optužen je za ubistvo Miroslava Milinkovića kojeg je usmrtio hicem iz pištolja u ulici Cara Lazara u Sokocu.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Osim za ubistvo terete ga i za  nedozvoljenu proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.Prema optužnici zločin je počinjen 7, juna oko 18 časova  na ulici u neposrednoj blizini Spomen parka u Sokocu.

Kako se navodi prvo je došlo do kraće prepirke optuženog Delića i Milinkovića  koji je prethodno u toj ulici prilikom nailaska, zaustavio “folksvagen tiguan” u kojem se nalazilo i suvozač B.D. iz Sokoca.

– Oštećeni je izašao iz vozila i pošao u pravcu osumnjičenog  koji je bio u društvu sa K.S. Tada je Delić u namjeri da ga liši života, iz pištolja je ispalio najmanje tri hica prema  oštećenom kojeg je jedan hitac pogodio u lijevu polovinu leđa, te mu nanio teške, po život opasne tjelesne povrede, razorenje plućnog tkiva – navodi se u optužnici u kojoj se navode inicijale.

Dodaje se da se  nakon toga Milinković  udaljava od vozila te iz pištolja puca prema Deliću koji  koji usljed razmjene vatre zadobija povredu u predjelu desnog ramena. Milinković se uspio vratiti do auta ali je od povreda nanesenih vatrenim oružjem pao pored auta te preminuo na licu mjesta. Delić se tada  , zajedno sa  K.S. udaljava do ugostiteljskog objekta “Ajsberg” u ulici Glasinačka.

Kako je navedeno u optužnici Delić je pištolj “CZ M70” potom predao bratu D. B. koji je oružje  bacio u neposrednoj blizini navedenog ugostiteljskog objekta, u dvorištu kuće u ulici Glasinačka opština Sokolac, u kojoj niko ne boravi. Prema optužnici Delić nije imao dozvolu za pomenuti pištolj.

Optuženi Delić je nakon ovog sukoba bio smješten u bolnicu “Srbija” i dok je bio na liječenju nalazio se pod policijskim nadzorom.

Istraga tokom koje je saslušano više osoba, među kojima i Saša Karadžić koji u vrijeme ubistva bio na licu mjesta.

Svi učesnici obračuna su poznati od ranije po krivičnim djelima.