Rukometni klub „Leotar“ pobjednik Kupa Srpske

10.09.2023.

Ekipa Rukometnog kluba „Leotar“ Trebinje pobjednik je završnog turnira Kupa Republike Srpske u rukometu, nakon što je u finalnoj utakmici pobijedila ekipu banjalučkog „Borca“ rezultatom 30:26.

Zlatne medalje, prelazni pehar i pehar u trajno vlasništvo pobjedničkoj ekipi uručio je potpredsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Nedeljko Perišić, a pobjednicima je pripao i ček od 3.000 KM.

Srebrnu medalju i ček od 2.000 KM osvojila je ekipa „Borac“ iz Banjaluke, a medalje je uručio predsjednik Skupštine Rukometnog saveza Republike Srpske Zoran Milošević.

Za najboljeg strijelca proglašen je Andrei Klimavets iz Rukometnog kluba „Borac“ iz Banjaluke, a za najboljeg golmana Miloš Knežević iz Rukometnog kluba „Leotar“ Trebinje.

Za najboljeg igrača proglašen je Vladimir Stanković iz Rukometnog kluba „Leotar“, koji smatra da je pobjeda zaslužena i da je pehar, koji im je više puta izmakao, konačno u njihovom klubu.

Perišić, koji je i predsjednik Organizacionog odbora Kupa, rekao je da je organizacija takmičenja u Višegradu podignuta na viši nivo, te da je Kup bio posjećen.

„Važno je da u ovom muškom sportu nismo imali nijednu težu povredu. Takođe je važno da je ekipa Rukometnog kluba `Višegrad – HED` u polufinalnoj utakmici sa osvajačem kupa pružila dostojan otpor“, rekao je Perišić i zahvalio učesnicima turnira i čestitao pobjednicima.

Organizatori završnog turnira kupa Republike Srpske za rukometaše su Rukometni savez Republike Srpske i Rukometni klub „Višegrad – HED“.

Pokrovitelj Kupa je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.