VIŠEGRAD – Stanje bezbjednosti u saobraćaju zadovoljavajuće

11.09.2023.

VIŠEGRAD -Bezbjednosna situacija u saobraćaju na području opštine Višegrad je dobra, ali treba stalno raditi na njenom unapređenju, ocijenjeno je na današnjem zasjedanju Savjeta za bezbjednost saobraćaja ove lokalne zajednice.

Član Savjeta Momir Radojčić, koji je direktor Osnovne škole /OŠ/ „Vuk Karadžić“, rekao je da je neophodno unaprijediti bezbjednosne mjere oko škole, s obzirom na to da je ograda oko školskog dvorišta uništena.

„Problem je izlazak učenika do obližnjih prodavnica, te je pored obilježavanja signalizacijom, neophodno i postavljanje ležećih policajaca“, rekao je Radojčić.

Član Savjeta Srpko Baranac rekao je da je gorući problem, kako tokom trajanja turističke sezone, tako i tokom cijele godine nedostatak parking mjesta.

„Donijeli smo niz zaključaka radi iznalaženja svrsishodnog rješenja, kako za turiste, tako i za sve građane Višegrada“, istakao je Baranac.

Idejna rješenja biće urađena do narednog zasjedanja Savjeta, a potom će se u najkraćem roku krenuti u njihovu realizaciju, zaključak je ovog tijela.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.