Održana manifestacija „Drinski kotlić“

16.09.2023.

Ekipa „Lot tim“ iz Slovačke pobjednik je 10. jubilarne manifestacije „Drinski kotlić“ koja je danas održana u Višegradu.

Iz pobjedničkog Lot tima zahvalili su organizatorima za odličnu atmosferu i istakli da će nagradu od 400 KM, u dogovoru sa opštinom Višegrad, donirati u humanitarne svrhe, nekome kome bude najpotrebnije.

Najmlađi učesnik takmičenja je Iva Andrić iz ekipe „Glavica“, koja je osvojila drugo mjesto i nagradu od 300 KM.

„Presrećna sam što smo osvojili drugo mjesto. Potrudili smo se da napravimo što bolju riblju čorbu i mislim da smo u tome i uspjeli što potvrđuje i nagrada“, navela je Andrićeva.

Treće mjesto i nagrada od 200 KM pripala je timu „Braća Dukić“, a njihov predstavnik Ivan Kusmuk rekao je da su od sastojaka koristili uglavnom sve kao i ostale ekipe s tim što je njihov član Đorđe Miličević imao tajni sastojak koji ne žele da otkrivaju.

„Zahvaljujem organizatorima, ali i sponzorima koji su pomogli našu ekipu u ovom takmičenju“, istakao je Kusmuk.Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je svečano otvorio „Drinski kotlić“, naglasio je da ovakvi događaji na najbolji način promovišu rijeku Drinu, Višegrad i njegove prirodne ljepote.

„Zahvalio bih organizatorima koji iz godine u godinu ulažu sve veći trud kako bi se što više učesnika okupilo na ovom mjestu. Na ovaj način Višegrad postaje sve prepoznatljiviji na turističkoj mapi“, istakao je Đurević.Direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić rekao je da je ove godine na kotlićijadi učestvovao veliki broj učesnika kako iz regije, tako i iz Srbije i Crne Gore.

„Na ovu manifestaciju dolaze ljudi koji vole druženje i zabavu tako da u drugi plan dolazi takmičenje i ko će biti pobjednik“, istakao je Božić.

On je dodao da se ovim događajem završava sezona turističkih manifestacija u Višegradu, te da će zaposleni u Turističkoj organizaciji već početi sa pripremama za narednu sezonu.

Drinski kotlić održan je ispod Mosta Mehmed paše Sokolovića na samoj obali Drine, a ove godine učestvovalo je 16 ekipa. Sve takmičare i brojne posjetioce zabavljao je tamburaški orkestar iz Užica.

Organizatori manifestacije „Drinski kotlić“ su Turistička organizacija i opština Višegrad.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.