Počinje rukometni šampionat Republike Srpske: Pet timova u borbi za trofej

16.09.2023.

BANjALUKA – Rukometni šampionat Republike Srpske počeće ovog vikenda, a čini se da će ove sezone biti veoma izjednačen i da će se gotovo pola klubova iz lige boriti za titulu.

U borbi za vrh će se naći aktuelni šampion Mladost iz Banjaluke, prošlogodišnji vicešampion Kozara iz Kozarske Dubice, dok sa pojačanim sastavima u novu sezonu i visokim ambicijama ulaze i Višegrad, Derventa i ORK Kozara.

Prošlogodišnji šampion Mladost novu sezonu dočekuje s novim trenerom Danijelom Božićem.

– Zadovoljan sam kako smo odradili pripremni period. Fizička sprema je na zavidnom nivou, dobro smo sve odradili i mislim da u dobroj formi čekamo start lige. Prvenstvo će ove godine biti veoma izjednačeno. Nekoliko ekipa se zaista dobro pojačalo poput Višegrada, ORK Kozare, Dervente tako da će svako kolo donositi derbije. Nas sad ne vide u glavnom krugu favorita, to nam odgovara ali sigurno je da ćemo pokušati ponoviti prošlu sezonu i da opet budemo najbolji. Već u prvom kolu očekuje nas kvalitetan sastav Bijeljine, koja je veoma mlada i poletna ekipa, ali mislim da od nas sve zavisi iako je prvo kolo uvijek teško – istakao je trener Božić za “Glas Srpske”.

Najveći broj pojačanja doveo je Višegrad. U ovaj klub stigli su Đorđo Rackanović, Igor Mrvaljević, Nikola Bečejac, Dejan Bižić i Siniša Dragičević. U Derventu se vratio Nikola Knežević dok će Davor Živanić ponovo igrati.

– Sigurno je da će liga biti veoma izjednačena. Četiri-pet ekipa želi da bude šampion. Meni je drago što sam se vratio u ovaj klub gdje sam odlično primljen. Imamo dobar raspored na startu i pokušaćemo to da iskoristimo kako bismo stekli samopouzdanje i igrali što bolje te osvojili što je više moguće bodova – istakao je Knežević.

Kozara iz Gradiške će u sezonu krenuti s novim trenerom Aleksandrom Kovačevićem, opet se aktivirao Slaven Matavulj dok je pojačanje Matija Bošković iz Višegrada, a upravo je ovaj tim rival u prvom kolu.

– Višegrad se dobro pojačao i glavni je favorit za prvo mjesto. Ipak mi se ne predajemo na našem terenu i uradićemo sve da napravimo dobar rezultat – poručio je Bošković u izjavi za RTV Gradišku.

Svakako veliku pažnju će privući i mlada ekipa ORK BL koja će debitovati u elitnom rangu s igračima koje je ovaj klub stvorio u proteklih 10 godina.

Derbi u Derventi

Derbi prvog kola u “m-tel” Prvoj ligi Republike Srpske odigraće Derventa i Kozara iz Kozarske Dubice. Ovaj susret je na programu u subotu, 16. septembra, s početkom od 19 časova. Ostali parovi 1. kola, subota: Slavija – Kotor Varoš (19), nedjelja: Bijeljina – Mladost (14), ORK BL – Drina (18), ORK Kozara (G) – Višegrad HED (18), Sloga – ORK Borac odgođeno.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.