Sutra počinje obilježavanje Dana i krsne slave opštine

18.09.2023.

Svečanosti povodom Dana i krsne slave Višegrada – Male Gospojine, počeće sutra promocijom ove opštine za Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ 2025. godine.

U 19.00 časova u Kulturnom centru „Ivo Andrić“ biće prikazan promotivni film za „MOSI“, a okupljenima će se obratiti član stalne komisije za MOSI Jadranko Janjić i načelnik opštine Mladen Đurević.

U srijedu, 20. septembra, u 13.30 časova direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić i direktor Turističke organizacije Valjevo Ana Marković potpisiće sporazum o saradnji s ciljem povezivanja ovih organizacija, odnosno promocije turizma.

Potpisivanju u zgradi opštinske uprave prisustvovaće i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević.

U srijedu je u 15.15 časova planirano polaganje cvijeća na Spomenik braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca.

U 19.00 časova u Kulturnom centru „Ivo Andrić“ biće održana svečana akademija na kojoj će biti uručene povelje zaslužnim pojedincima i ustanovama iz različitih oblasti za unapređenje života i doprinos razvoju, afirmaciji i promociji ugleda opštine Višegrad.

Planirano je obraćanje načelnika opštine Đurevića i predsjednika Skupštine opštine Srpka Baranca, a biće predstavljeni filmovi o dostignućima u ovoj opštini i novim projektima.

U muzičkom dijelu programa u velikoj sali Kulturnog centra „Ivo Andrić“ nastupiće grupa „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

Na praznik Malu Gospojinu, u četvrtak, 21. septembra, u 9.00 časova biće služena Sveta liturgija u hramu Rođenja Presvete Bogorodice na Megdanu nakon koje će slavska litija proći do Andrićgrada. Lomljenje slavskog kolača biće u zgradi opštine u 11.00 časova, nakon čega će biti organizovan slavski ručak.

Prethodno će u 8.00 časova biti priređen tradicionalni prijem za penzionere opštinske uprave Višegrad.

Kod višegradske ćuprije u 20.00 časova planiran je koncert Ace Lukasa.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.