Akcija Overdouz 2: Kokain i heroin nađen u Rudom

RUDO – Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru akcije “Overdouz” pronašli si blizu 400 grama heroina i manju količinu kokaina.

Kako je saopšteno iz MUP-a RS narkotici su pronađeni prilikom pretresa na jednoj lokaciju u Rudom.

– Pronađeno je oko 380 grama smeđe praškaste materije koja asocira na drogu heroin i 0.5 grama bijele praškaste materije koja asocira na kokain, te automatsku pušku i municiju, kao i mobilne telefone-navodi se u saopštenju.

Daje se da se akciju “Overdouz 2”realicuje MUP Kantona Sarajevo sa ciljem

dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal neovlašteni promet drogama.

Kako je saopšteno iz MUP-a KS u okviru akcije privedeno je višpe lica i u toku jekriminalistička obrada u službenim prostorijama.

– U dosadašnjem toku aktivnosti, prilikom pretresa su pronađene određene količine nepoznate materije koja izgledom asocira na u drogu heroin,materije koja izgledom asocira na drogu kokain, gotovog novca u EUR i BAM valuti, oružje i municije, te mašine za rudarenje kriptovaluta. Takođe, privremeno su oduzeta i tri putnička motorna vozila-navodi se u saopštenju.

Ističe se da se akcija izvodi po naredbama Suda BiH, a pretresi su urađeni na području Kantona Sarajevo te na području Rudog u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS.

-Akcija „Overdouz 2” rezultat je operativnog rada policijskih službenika koji su vršili analizu podataka dobijenih dešifriranjem komunikacija putem Skaj aplikacije među osumnjičenim osobama. Akcija je nastavak operativno-taktičke akcije provedene u aprilu ove godine – navodi se u saopštenju MUP-a KS