Usvojena Rezolucija o zaštiti i nepovredivosti prava Srpske

Skupština opštine Višegrad usvojila je Rezoluciju o zaštiti i nepovredivosti prava Republike Srpske kojom se brani Srpska i državna imovina.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je usvojena rezolucija kojom se brani Republika i državna imovina veoma značajna za lokalne zajednice i Srpsku.

Odbornici Skupštine opštine Višegrad usvojili su Izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u kome se navodi da ukupna budžetska sredstva, primici/prilivi i neiskorištena sredstva iznose 5.499.861 KM, što je 45 odsto planiranog iznosa.

U odnosu na planirani budžet od 12.225.500 KM, prihodi su ostvareni u iznosu od 5.499.861 KM, dok su rashodi bili 4.907.088 KM.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Milan Jakšić rekao je da je za prvih šest mjeseci budžet ostvario suficit od 600.000 KM, koji je rezultat slabije realizacije investicionih radova i očekivano je da u drugom dijelu godine bude pojačana ta stavka.

„Očekujemo da ćemo do kraja godina imati ostvarenje budžeta na nivou usvojenog rebalansa. Imamo slabiju naplatu poreskih prihoda što je dobrim dijelom nadoknađeno većom naplatom koncesione naknade koju plaćaju hidroelektrane“, istakao je Jakšić.

Odbornici su na sjednici Skupštine opštine upoznati o sudskoj presudi dosadašnjeg predsjednika Skupštine opštine Višegrad Muamera Sofovića, koja je potvrdila da je u skladu sa zakonom smijenjen.

SRNA