MAJDANPEK – Žena se porodila u kupatilu, beba upala u WC šolju

MAJDANPEK – Žena N.Ć. (41) iz Majdanpeka, koja je nosila blizance, izgubila je jednu bebu prijevremenim porođajem koji je nastupio u 36. nedjelji u kući.

Kako pišu mediji u Srbiji, majka koja nije osjetila ništa tipično što bi ukazivalo na porođaj, otišla do toaleta kada je porođaj već krenuo.

Beba je ispala u WC šolju, dok je druga na sreću spasena dolaskom ekipe Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Majdanpeku.

Beba je transportovana za Beograd, a prema prvim informacijama, u stabilnom je stanju, piše Telegraf.

– Ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja odmah je krenula na teren po pozivu jer je porođaj nastupio prije vremena. Kako je majka navela u trenutku ništa nije ukazivalo na porođaj za koji je bilo rano jer je za dan dva trebao da ode na kontrolu kod ginekologa koji je vodio trudnoću. Budući da se radi o blizancima djevojčica je nažalost mrtvorođena, i u trenutku porođaja izletjela je u WC šolju – istakli su iz Doma zdravlja Majdanpek.

Nakon dvadesetak minuta na svu sreću na svijet je došao zdrav dječak.

-Naložena je obdukcija kako bi se utvrdilo da je djevojčica mrtvorođena. Postupkom po proceduri naložena je obdukcija nastradalog djeteta čijim će zvaničnim izvještajem sa rezultatima trebalo bi biti potvrđeno da je beba mrtvorođena, što je u nadležnosti Tužilaštva u Negotinu – kažu u Domu zdravlja Majdanpek.

N.Ć. iz Majdanpeka, nalazi se na kućnom oporavku i ova porodica ima još dvoje djece.