Planirano osnivanje atletskog kluba i izgradnja atletske staze

13.11.2023.

Predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić rekao je danas da Višegrad ima potencijal za atletiku, infrastrukturno i geografski, i da je potrebno da se pokrene rad atletskog kluba.

„To je bazični sport koji će pomoći da se unaprijede i drugi sportovi i Višegrad je jedna od rijetkih opština koja nema atletski klub“, rekao je Ivičić tokom sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

On je dodao da je Savez ponudio svoju stručnu i bilo koju drugu pomoć za kvalitetno rješenje izgradnje atletske staze i pokretanje rada atletskog kluba, te podsjetio da će Međuopštinske omladinske sportske igre /MOSI/ biti održane u Višegradu 2025. godine.

Generalni sekretar Atletskog saveza Republike Srpske Nebojša Matijević rekao je da je interes Saveza da ima što više klubova u Republici Srpskoj.

„Atletski klub u Višegradu bio bi nosilac aktivnosti u organizaciji MOSI, tu se prije svega misli na suđenje, na nabavku sprava, rekvizita, a sve uz pokroviteljstvo Atletskog saveza Republike Srpske“, istakao je Matijević.

Đurević je zahvalio delegaciji Atletskog saveza i istakao da bi uz nove infrastrukture sadržaje za atletiku Višegrad bio sportski centar visokog kvaliteta koji bi otvorio nove stranice razvoja sporta.

Sastanku je prisustvovao i član upravnog odbora Atletskog saveza BiH Dejan Mićević.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.