Akcija za malu Milenu iz Rogatice

13.11.2023.

Osmogodišnjoj Mileni Kosorić, iz Rogatice potrebna je naša pomoć! Milena je rođena sa cerebralnom paralizom zbog koje je vezana za kolica. Šansa da stane na svoje noge postoji, a liječenje u Nišu košta 42 000 maraka. Potrebno je obezbijediti i sprave za vježbanje, kolica prilagođena njenim potrebama, ali i sanirati stambeni prostor.

Svojim osmijehom i radoznalošću Milena plijeni pažnju svih koji je upoznaju. Borbu sa ogromnim zdravstvenim problemom dodatno otežava i neuslovan stambeni prostor. Milenini roditelji su nezaposleni i nisu u mogućnosti da Mileni omoguće uslove za liječenje.

Milenin otac Miodrag Kosorić kaže da nema riječi kojima bi opisali koliko bi im pomoć bila značajna.

“Prokišnjavanje kuće, vlaga. Šta da vam kažem, dokle sam mogao, mogao sam. Imam 60 % invalidnosti, ne radim.”, kaže Miodrag.

Milenina majka Aleksandra Kosorić kaže da je svakodnevica teška, ali je roditeljska ljubav jača od svega.

“Teško je, Boga mi. Puno teško. Ona je više otežala, ne može se više nositi. Milena je dobra djevojčica. Dobra je, stvarno. Sluša sve, dobra je. Malo ovako plače, ali dobro. Nešto kada je zaboli, baš je zaboli.

Milena ima skromne želje, kao i njen brat blizanac Vladan. Milena kaže da želi da ide u školu i da prohoda, a njen brat bi najviše volio da seka može sa njim u školu.

Inicijativu za pomoć Mileni pokrenula je njena ujna Jelena, saznavši da u bolnici, u Nišu, postoji mogućnost da stane na svoje noge. Da bi mogla otići na liječenje potrebna su velika novčana sredstva, ali prije svega kupovina sprava za vježbanje, i saniranje stambenog prostora, kako bi se pripremila za liječenje.

“To liječenje u Nišu košta 42 000 maraka, sa smještajem. Oni garantuju za 12 nedjelja da bi ona mogla na svoje noge da stane. Da bi došla do tog cilja, njoj su potrebne te sprave za vježbanje, da bi došle sebi te nogice, da bi se ispravile. Za te sprave nam je potrebno oko 5000 maraka. Ovdje je potrebno za početak da se zidovi urade, stolarija zamijeni i pod da se sredi. Planirala sam da u njoj ubacim sprave za vježbe. To su znači za izdržljivost, treba joj traka, treba joj lopta i treba joj strunjača. To su neke najosnovnije vježbe za početak koje bi njoj mogle da pomognu da koliko-toliko ojača svoje mišiće.”, kaže Jelena Kosorić.

Humanitarno udruženje “Mali anđeo”, iz Banjaluke, aktiviralo je humanitarni broj 17071, a oni koji su u mogućnosti sredstva za Milenino liječenje mogu uplatiti na žiro račun u Novoj Banci, na ime Jelena Kosorić.

Broj računa: 5514802544122725

Pokažimo humanost! Naše malo Mileni znači mnogo!

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.