Izgorio objekat firme u Sokocu

14.11.2023.

SOKOLAC – U požaru na privatnom poslovnom objektu “AS-D” u Sokocu danas je pričinjena velika materijalna šteta, rekao je Nikola Šarac iz Vatrogasnog odjeljenja Sokolac.

Šarac je naveo da u požaru, koji je ugašen oko 15.30 časova, nema ljudskih žrtava, a da jedan vatrogasac ima manju povredu ruke. On je rekao da je dojava o izbijanju požara u ulici Jove Jankovića stigla oko 12 časova i da je u njegovom gašenju učestovalo 15 vatrogasaca sa pet vozila.

-Požar je krenuo iz kancelarijskih prostorija i širio se velikom brzinom prema krovu, jer je bilo dosta lakogorivih materijala, što je otežavalo gašenje u unutrašnjem dijelu objekta – naveo je Šarac.

Prema njegovim riječima, požar se nije proširio na obližnji stambeni objekat, ali je pričinjena velika materijalna šteta na poslovnom objektu “AS-D” za prodaju elektro i vodo-materijala i materijala za centralno grijanje.

Šarac je rekao da je na objektu izgorio krov, spaseno je prizemlje i djelimično spasen prvi sprat. On je dodao da je požar gasilo pet vozila i 15 vatrogasaca iz Sokoca, Rogatice i Pala.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.