Trčao od I. Sarajeva do Banjaluke kako bi pomogao u liječenju Sergeja Stupara

Humanitarac i maratonac Neven Tuševljak nakon pređenih 200 kilometara stigao je u Banjaluku, te na taj način kompletirao svoju humanitarnu misiju prodaje pređenih kilometara za pomoć u liječenju Banjalučanina Sergeja Stupara koji je u saobraćajnoj nesreći zadobio teške povrede.

Hladnije vrijeme ni kiša nisu spriječili Nevena koji je jutros krenuo iz Kneževa da istrči posljednju etapu. Stigao je ispred hrama Hrista Spasitelja gdje ga je dočekala majka Sergeja Stupara koji je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći i gradski menadžer Bojan Kresojević koji mu se pridružio u maratonu posljednjih nekoliko kilometara.

Neven kaže da nije bilo lako, te je podsjetio da su u prošloj sličnoj akciji uspjeli skupiti i više od 10.000 maraka.

– Zahvalio bih se svima koji su kupili moje kilometre, ja sam stavio 20 maraka da je kilometar, ko god može neka pomogne u ovoj mojoj akciji i da ovaj čin bude još veći, znamo da svi živimo teško ali ovo je nešto simbolično. Prošli put kada sam trčao za Dimitrija iz Bijeljine skupili smo preko 10.000 maraka, bilo je teško ali vrijedi, pogotovo preko Vlašića i zbog kiše nije bilo jednostavno – rekao je Tuševljak.

Svjetlana Stupar, majka Sergeja Stupara kaže da je stanje njenog sina još uvijek neizvjesno.

– Operacije su skupe, a doktori ne mogu ništa konkretno da kažu. Ne znamo šta nas čeka. Neven mi se sam javio da mi pomogne, a najvažnije je da se on probudi. Ako treba ja ću otići na kraj svijeta – rekla je Sergejeva majka.

Tuševljak je u nedjelju 12. novembra ujutro krenuo iz rodnog Istočnog Sarajeva, te je svaki dan trčao oko 50 kilometara.

Cilj mu je bio prodaja pređenih kilometara za 20 maraka po kilometru.

Svi koji žele novac mogu uplatiti na Nevenov žiro račun 5723660000392721 u MF banci, ali i na broj žiro računa Sergejeve mame Svjetlane 1613000045479669 u Rajfajzen banci.

Banjalučanin Sergej Stupar (20) je prije više od tri mjeseca doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobio teške povrede glave i pao u komu, piše N1.