Zbog video klipova na TikToku uhapšen Amir Pašić Faćo

21.11.2023.

U Sarajevu je u utorak u ponoćnim satima uhapšen Amir Pašić zvani Faćo zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”.

Pašića su uhapsili policijski službenici Policijske uprave Logavina zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje sigurnosti”, potvrđeno je za Klix.ba.

Policijski službenici MUP-a KS rade na dokumentovanju ovog slučaja, a više informacija bit će poznato naknadno.”Dana 21.11.2023. godine u 00:10 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, na osnovu raspisane operativne potrage, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode A.P., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo”, navedeno je u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Inače, Pašić je osoba koja je od ranije poznata po krivičnim dosjeima i koji je već ranije bio procesuiran zbog krivičnih djela “Ubistvo u pokušaju”, “Ugrožavanje sigurnosti”, “Razbojništvo” i slično te osuđivan.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.