PU Foča: Pet lica osumnjičeno da je u krivičnim djelima protivpravno steklo 700.000 KM

Fočanska policija danas je u operativnoj akciji kodnog naziva “Most 1” na tri lokacije u Foči izvršila pretres kuća i stanova koje koristi pet lica osumnjičenih da je krivičnim djelima pranje novca i prevara u proteklih šest godina protivpravno steklo 700.000 KM.Tom prilikom, privedena su dva od pet osumnjičenih lica, koja su zatečena na mjestu stanovanja, i u toku je njihova kriminalistička obrada, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, a na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči, izvršen je pretres kuća i stanova koje koriste lica čiji su inicijali K.M, K.N, K.A, R.A. i R.M.

Oni se sumnjiče da su od decembra 2017. godine do septembra 2023. godine, u namjeri da sebi ili drugome pribave protivpravnu imovinsku korist, ostvarili kontakt sa više lica iz različitih zemalja sa područja Јugoistočne Evrope, nudeći im tačne ishode sportskih mečeva, dovodeći ih u zabludu da na svoju štetu uplate novac, koji su potom osumnjičena lica podizala u bankama i poštama na području BiH.

Na ovaj način pet osumnjičenih lica iz Foče ostvarila su protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od oko 700.000 KM.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje protiv osumnjičenih lica biće podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima prevara i pranje novca.