Zahvaljujući humanitarnoj pomoći u Dobrunu obnovljena kuća šestočlane porodice

24.12.2023.

U Dobrunu kod Višegrada živi šestočlana porodica Škobić. Zahvaljujući Humanitarnoj organizaciji “Srbi za Srbe” prikupljena su značajna novčana sredstva za nabavku građevinskog materijala, neophodnog za rekonstrukciju kuće ove porodice.Uz pomoć Vlade Republike Srpske, odnosno predsjednika Vlade Radovana Viškovića i oca Јovana iz manastira Svetog Nikolaja, Todor Škobić će za suprugu i četiri kćerke urediti dom.

– Uradili smo fasadu i stolariju za gornji sprat i potkrovlje, trotoar oko kuće, stepenice za gornji sprat koje kuća uoppšte nije posjedovala – kaže Škobić.

On se zahvalio ovoj organizaciji na pomoći.- Mi smo prezadovoljni, hvala do neba, puno nam znači ovo što su uradili za nas – dodao je Škobić.Radovi na novoj kući Škobića prvi je korak ka novom i boljem životu, ističu u organizaciji “Srbi za Srbe”.

– Vrijednost akcije u koju smo se mi uključili je 34.000 maraka. Na kraju kada svedemo sve račune konačna cifra će biti objavljena na našem sajtu. Moramo da se zahvalimo našim prijateljima i sponzorima koji su u Višegradu organizovali niz događaja za pomoć ovoj porodici. Prvenstveno su to HE na Drini i opština Višegrad, ali i ostali privredni subjekti na području opštine Višegrad – rekao je ativista humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” Marko Maunaga.

Dom Škobića krase četiri prelijepe djevojčice Ana, Lara, Lena i Irina, a za nekoliko mjeseci ova porodica biće bogatija za još jednog člana.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.