Novo Goražde – Lice lišeno slobode zbog krivičnog djela „Oštećenja tuđe stvari“

10.02.2024.

Policijski službenici Policijske stanice Novo Goražde, 09.02.2024. godine lišili su slobode lice M.K. iz Sarajeva koji se sumnjiči da je upaljenom motornom testerom ugrozio život i tijelo lica K.M. i K.J. te koristeći istu oštetio vozilo u kojem su se oštećeni nalazili.

Naime, Policijskoj stanici Novo Goražde je prijavljeno 08.02.2024. godine u 18, 00 časova da se NN lice zaustavilo sa svojim vozilom „Golf 5“ ispred benzinske stanice u Novom Goraždu te iz gepeka svog vozila izvadilo motornu testeru, upalilo je i sa mačem testere krenuo ka otvorenom prozoru parkiranog vozila „Audi A3“ u kome su se nalazila lica K.M. i K.J.

Tom prilikom je pomenutom testerom oštetio vozilo, a kod vozača i suvozača izazvao strah i ugroženost za ličnu bezbjednost.

O događaju je obaviješten nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je događaj kvalifikovao kao krivično djelo „Oštećenje tuđe stvari“ te ovlastio policijske službenike da preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja i dokazivanja navedenog krivičnog djela.
Nad navedenim licem je u toku kriminalistička obrada.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.