Za porodicu Terzić prikupljeno skoro 3.000 KM

10.02.2024.

SOKOLAC – Na humanitarnom bazaru “Zajedno možemo više” danas je u sokolačkom Srednjoškolskom centru “Vasilije Ostroški” prikupljeno 2.881 KM za porodicu Terzić u Mokrom i đevojčicu Milicu Jovanović iz Knežine, rekla koordinator Savjeta učenika u ovoj školi, profesor informatike Anja Krsmanović.

Krsmanovićeva je navela da su Humanitarni bazar organizovali članovi Savjeta učenika, a da su najveći doprinos dali učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda Informatičke gimnazije.

Ona je rekla da su u holu škole nastupila tri učenika u ulozi uličnih svirača, a u kabinetima je organizovano više kutaka, za umjetnost, hranu i piće, gejming kutak za igrice i društvene igre, te kutak za uljepšavanje, na kojima su posjetioci po svom izboru koristili ponude učenika i ostavljali sredstva za humanitarnu pomoć.

“Raduje me da su naši srednjoškolci puni empatije i osjećaja za opšte dobro, što je i najljepši dio ove priče”, dodala je Krsmanovićeva.

Sredstva prikupljena na Humanitarnom bazaru “Zajedno možemo sve” biće uplaćena na račun porodice Terzić u Mokrom, u čijoj su kući u požaru 15. januara smrtno stradale tridesetrogodišnja žena i njena osmogodišnja kćerka, a izgorjelo je prizemlje i sprat kuće.

Đevojčica Milica Jovanović iz Knežine kod Sokoca teško je povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi početkom januara u selu Kula kod Sokoca.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.