Samohrana majka 4 djece koja je 8 godina ŽIVJELA U PODRUMU dobila posao i kuću

Potresna priča o samohranoj majci Jeleni, koja sa svoje četvoro maloljetne djece već godinama živi u podrumu jedne zgrade u Čačku, obišla je Srbiju i region. Rijetko ko je mogao da ostane imun na teško puštene suze majke herione koja se bori za svoju nejač, pa su se, nakon što se priča pojavila u medijima, mnogi javili da pomognu. Za nekoliko dana pristigla je pomoć u novcu i materijalnim stvarima, pa je ova žena, koja krvavi dinar zarađuje u nadnici od marta do decembra, ostala zatečena tolikom dobrotom.

– Nisam željela da se žalim, borim se za moju djecu kako mogu i kako moram, ali eto, čulo se za moju muku i sad sam i na svom primjeru videla koliko ima dobrih i divnih ljudi. Zauvijek ću biti zahvalna svima koji su nam ovih dana donosili hranu i stvari, i onima koji su i iz drugih gradova, pa čak i iz inostranstva uplaćivali novac na račun. Nemam riječi kojima bih mogla dovoljno puta da im kažem hvala – rekla je za agenciju Rina sa očima punih suza ali ovaj put radosnica, ova hrabra majka.Ipak, pozitivna lavina koja je pokrenuta, sa ljudima dobrog srca koji su Jeleni pomagali u novcu i hrani nije se tu završila. Na vrata trošnog podruma lično je pokucao i došao i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je donio vijesti za koje se Jelena nije nadala da će ikada čuti. Naime, gradonačelnik Todorović je u kontaktu sa lokalnim privrednicima, obezbijedio ovoj samohranoj majci posao a već za desetak dana, njena porodica preseliće su u stan, veličine nešto više od 80 metara kvadratnih.
Osam godina živjeli u podrumu

– Četvoro djece, od osam do 13 godina, tri djevojčice i dječak sa svojom majkom već osam godina žive u malom podrumskom djelu, u iznajmljenom prostoru. Kada smo saznali za ovu porodicu, u proteklih sedam dana, lokalna vlast se bavila kako da iznađe rješenje da im život učini lakšim i srećnijim – rekao je Todorović.

Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već naredne nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama.– Nadam se da će imati oko 55.000 dinara platu i zajedno sa 33 hiljade dinara koje mjesečno dobija od Centra za socijalni rad, u narednom periodu će moći kvalitetnije da živi, nego do sada – dodao je.– Planirano je da Gradska uprava tokom tog perioda iznaći trajno rješenje za Jelenino stambeno pitanje. Svakako, od sljedeće nedelje počinje novi život za ovu hrabru majku i njenu djecu – rekao je prvi čovjek Čačka.Jelena, nakon današnje posjete, nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje, rekavši da je san njene djece bio da imaju svoju sobu u kojoj mogu da im dolaze drugari.
“Beskrajno sam zahvalna svima”

– Beskrajno sam zahvalna gradonačelniku i svima koji su pomogli da moja djeca imaju normalan život i srećno djetinjstvo. Sada će moja djeca imati dovoljno mjesta za učenje, za druženje za jelo. Napokon ćemo moći svi da budemo za jednim stolom, a i ja više neću spavati na podu – skromno je zaključila Jelena.