Načelnik Đurević posjetio baku Milenu Grujić koja je izgubila sina jedinca

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević posjetio je danas Milenu Grujić /75/ iz sela Koritnik kod Višegrada, koja je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubila sina jedinca Radoja, i obećao da će joj Opštinska uprava u saradnji sa lokalnom Boračkom organizacijom pomoći u sanaciji kuće.

Đurević je rekao da je obaveza opštine da brine o svakom stanovniku, a posebno o porodicama onih koji su dali živote za odbranu Republike Srpske.

„Najbitnije je da dolaskom obradujemo ove hrabre majke koje i nakon strašnog gubitka koji su imale sa ponosom pričaju o Republici Srpskoj“, istakao je Đurević.

Grujićeva, koja živi sama, zahvalila je načelniku za dolazak.

„Moj sin je rekao da bi sve dao za Republiku Srpsku i tako je i bilo – dao je život. Drago mi je što dođu da me posjete, to mi mnogo znači“, rekla je Grujićeva.

Radoje Grujić poginuo je 1995. godine u 23. godini i bio je posljednja žrtva u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Višegradu.

U selu Koritnik postavljeni su spomen-ploča i spomen-česma u znak sjećanja na pet boraca koji su poginuli u proteklom ratu sa područja sela Koritnik, Loznica i Greben, među kojima je i Grujić.