Uhapšen granični policajac u Foči

Policijski službenik Granične policije BiH A.M uhapšen je tokom policijske akcije „Kum“, nezvanično saznaje ATV.Iz MUP-a Republike Srpske je saopšten da se akciju odnosi na procesuiranje krivičnih djela korupcije. Sprovode je policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

„U ovim aktivnostima izvršeni su pretresi na području Foče i slobode je lišeno jedno lice A.M., policijski službenik Granične policije BiH, koji će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Ranije je iz MUP-a Kantona Sarajevo da je akcija „Kum“ u toku te da se pretresaju objekti koje koriste osumnjičeni na području opština Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Vogošća.

„Aktivnosti se provode u okviru predmeta kodnog naziva “Kum” sa dokazima iz Skaj i Anom aplikacija, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela organizovanog kriminala, povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i oružja“, naveli su iz MUP KS.