PRVI PUT U SRBIJI AKTIVIRAN SISTEM “PRONAĐI ME” ZA NESTALU DEVOJČICU (2) KOD BORA: Ako imate saznanja ODMAH POZOVITE 192

MUP je upravo aktivirao sistem potrage “Pronađi me” po uzoru na Amber Alert za devojčicu Danku Ilić (2), koja je nestala danas tokom popodneva u okolini Bora.Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice deteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Građanima u Srbiji stiže SMS sa informacijama o nestaloj devojčici. Ako je vidite, odmah zovite 192.
Podsetimo, devojčica je nestala oko 13.45 sati. U potragu su se odmah uključili i građani, koji su se sami organizovali i krenuli da traže dete. Ukupno oko 300 ljudi uključeno je u potragu.

Oglasila se majka devojčice

Majka devojčice rekla je da je decu dovela da se istrče i prošetaju, te navela da dok se okrenula, devojčice više nije bilo.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila – priča Dankina majka Ivana.
– Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo – očajna je Ivana.

Kako je opisala, devojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić