Srbija i BiH potpisale sporazum o naplati putarine

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu putarine između BiH i Srbije.

Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi Republike Srpske, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić.

Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.”Nakon što su korisnici pozitivno reagovali na nove mogućnosti elektronske naplate putarine koji se ogleda u jedinstvenom TAG uređaju za auto-putu u cijeloj BiH, te potpisanog Memoranduma o poslovnoj saradnju s HAK-om u Hrvatskoj, u konsultacijama i u dogovoru s federalnim ministrom saobraćaja i komunikacija proširili smo ovaj projekt i s Putevima Srbije i tako nastavili s dobrom praksom unapređenja kvalitete usluga na zadovoljstvo krajnjih korisnika u regiji”, izjavio je Denis Lasić, v.d. direktor JP Autoceste FBiH.

U narednom periodu formiraće se radna grupa koja će proći kroz tehničke karakteristike naplatnih sistema i fizičko testiranje kako bi sistem prioritetno bio u funkciji.