Višegrad – Lice lišeno slobode zbog Krijumčarenja ljudi

02.04.2024.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad 01.04.2024. godine u 10,00 časova, lišili su slobode lice H.H. iz Visokog zbog sumnje da prevozio lica sirijskog državljanstva.

Na osnovu planski sprovedenih mjera i aktivnosti policijski službenici su u mjestu Mušići, opština Višegrad zaustavljali vozilo „Opel Zafira“ u kojoj se nalazio veći broj lica, ali se vozač oglušio o zakonito izdato naređenje od strane policijskih službenika te nastavio kretanje vozilom nesmanjenom brzinom.
Nakon sprovedenih određenih zakonskih službenih radnji na zaustavljanju vozila, policijski službenici lišavaju slobode lice H.H. u mjestu Dobrunska rijeka, kojom prilikom je lice H.H. pružilo otpor te tom prilikom počinio KD „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ .

U vozilu je zatečeno šest lica koja kod sebe nisu imala lična dokumenta, a koja su se izjasnila da su državljani Sirije. O događaju je obavješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, a istoga dana obavještena je i Služba za strance, terenski centar Sarajevo. Pronađena lica predata su Službi za strance Sarajevo.
U službenim prostorijama Policijske stanice Višegrad izvršena je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, a nakon kompletiranja predmeta, Tužilaštvu BiH, protiv lica H.H. će biti podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za kd „Krijumčarenje lica“ i KD „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.