Pozovimo 1413 za Sergejevo liječenje u Moskvi

03.04.2024.

Pozivom na humanitarni broj 1413 možete da darujete 1 marku za liječenje dvadesetogodišnjeg Banjalučanina Sergeja Stupara, koji je zbog saobraćajne nezgode od prošle godine u komi.
Nedavno je njegova majka objavila na društvenim mrežama da je pronađena klinika u kojoj bi moglo da se nastavi mladićevo liječenje.

Za to je potreban ogroman iznos.

“Sergej je inače vitalno dobro, on nema stvarno problema što se tiče vitalnih funkcija, ali što se tiče svijesti, tu je, nažalost, stanje isto već jedan dugi period”, rekla je Svjetlana Bednaš, Sergejova majka.

Ona je istakla da je Sergej imao prije par mjeseci sitni napredak, ali ništa značajno.

“Tu je sad stalo i sad je stanje isto, nema nikakvog pomaka”, kaže majka.

Svjetlana kaže da je nakon što je klinika u Moskvi pregledala njegove nalaze i snimke, dala pozitivan odgovor i smatraju da mogu nešto da naprave za njega sa tom terapijom.

“To je jedna novija metoda liječenja koja ima dobre rezultate. Jako je skupa, liječenje košta 250 hiljada maraka godinu dana terapija s tim da je transport do Rusije 100 hiljada maraka. Pokrenut je broj i za sada ja sam prezadovoljna kako je ta akcija odjeknula u gradu,” rekla je Svjetlana.

Ona je istakla da je ogroman novac potreban za liječenje i da će biti još humanitarnih akcija kako bi se što prije sakupio novac kako bi Sergej što prije počeo primati terapiju.

Svjetlana je istakla da joj dosta znači podrška sugrađana i grada Banjaluke.

“Nema nijedne osobe koja me je odbila i rekla da ne može nešto da napravi, oduševljena sam”, rekla je Svjetlana.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.