Potraga na Drini za pripadnikom Oružanih snaga BiH Dragom Tanaskovićem

Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske pretražuju teren i rijeku Drinu kod Foče, 1. april 2024.

Sa obje strane rijeke Drine, od Foče do Goražda, na istoku Bosne i Hercegovine, u toku je potraga za nestalim tridesetogodišnjim Dragom Tanaskovićem, potvrdila je u ponedjeljak za Radio Slobodna Evropa (RSE) glasnogovornica Policijske uprave Foča Svjetlana Govedarica.

Nestanak Tanaskovića prijavljen je 28. marta u osam sati u Policijskoj stanici Čajniče.

Tanasković je pripadnik Oružanih snaga BiH, potvrđeno je za RSE iz Ministarstva odbrane BiH. Više informacija u vezi nestanka Tanaskovića nisu mogli dati.

U pretragu terena intenzivno su uključeni pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, jedinica žandarmerije, policijski službenici Policijske uprave Foča, Civilna zaštita Foča, spasilačka služba Wolf, Planinarsko društvo Čajniče, te mnogobrojni građani Čajniča i Foče.

Kako navode iz MUP-a Republike Srpske, uvidom u sistem video nadzora javnih površina Opštine Foča, Tanasković je posljednji put viđen na lokaciji Južni most slobode na putnom pravcu Foča-Ustikolina 26. marta oko 21 sat i 10 minuta.

Iz MUP-a su apelirali na sve građane da ukoliko vide nestalu osobu ili dođu do bilo kakvih saznanja o njoj, to prijave najbližoj policijskoj stanici ili pozivom na besplatan broj telefona 122.

Radio Slobodna Evropa