Trka Beograd – Banjaluka: Pekala pobjednik kraljevske etape

20.04.2024.

Vozač Santik Vibateha Pjotr Pekala pobjednik je treće etape biciklističke trke Beograd – Banjaluka. Trijumfom na kraljevskoj etapi koja je vožena od Višegrada, preko Rudog i Sokoca do Jahorine Poljak je preuzeo i lidersku poziciju u ukupnom plasmanu, zadržao i plavu majicu te došao na korak od ukupne pobjede.”Moram da kažem da mi ovo mnogo znači jer je ovo moja prva profesionalna pobjeda. Vidio sam koliko je ekipa motivisana da dođemo do trijumfa, vozili su za mene do posljednjeg uspona. Ovo je zaista nešto posebno. Za mene su ovakve staze idealne, ali mogu i sutra da dođem do trijumfa. Snažna smo ekipa i uvjeren sam u uspjeh”, rekao je Pekala.

Drugo mjesto danas pripalo je Mihaelu Štajnaru, treći je bio Davide Toneati dok je najbrži mladi biciklista i osvajač plave majice Slovenac Jaka Marolt. Crvenu majicu za najbržeg sprintera sačuvao je Benotijev Albert Gateman. Biciklisti su danas prevezli ukupno 180 kilometara, a zadovoljni su i organizatori. Za sada sve ide prema planu, a današnja dionica bila je vjerovatno i najzahtjevnija od svih prethodnih izdanja trke.

“Bila je, prije svega, veoma teška etapa za sve takmičare, kraljevska. Imao sam priliku da pratim skoro cijelu trku, među tim prvim takmičarima, stvarno sam uživao u današnjem danu. Mi na trci Beograd – Banjaluka do sada nismo imali ovakve teške i izazovne etape. Mislim da će se ova etapa zadržati u budućnosti, teška etapa i izazovna. Ono što je meni baš važno je da smo dvije od tri najljepše lokacije Republike Srpske promovisali u cijelom svijetu u 57 zemalja. To je Višegrad, Jahorina i čitava Romanija”, rekao je Vladimir Kuvalja, direktor biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”.

Sa Jahorine biciklisti sutra kreću put Doboja na konačan rasplet koji počinje tačno u podne.

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.