Obnovljeni ugovori sa korisnicima stanova u zgradi za socijalno stanovanje

24.04.2024.

U opštini Višegrad danas su obnovljeni ugovori sa 40 korisnika stanova u zgradi za socijalno stanovanje u naselju Kalate.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da korisnici već godinu dana žive u tim stanovima, ali po pravilima ti ugovori moraju da se obnavljaju svake godine.

„U razgovoru sa stanarima interesovali smo se kakvi su uslovi stanovanja u tim stambenim jedinicama i kritike su uglavnom pozitivne“, rekao je Đurević.

On je dodao da je Vlada Republike Srpske učestvovala u ovom projektu u saradnji sa opštinom Višegrad, a s obzirom na to da su ispunjeni svi uslovi, u skorije vrijeme trebalo bi da se krene sa realizacijom još jednog projekta iste vrste.

Korisnik stana Bojana Motika, rodom iz Vogošće, kaže da je ranije živjela u alternativnom smještaju u Nezucima, te da konačno poslije skoro 20 godina ima obezbijeđen krov nad glavom.

„Veoma sam zadovoljna smještajem. Obezbijeđeni su svi neophodni uslovi za normalno stanovanje“, rekla je Motika.

Zgrada sa 40 stanova u naselju Kalate useljena je u aprilu 2022. godine, a riječ je o stanovima koji su izgrađeni prema projektu zatvaranja kolektivnih centara i alternativnog smještaja putem obezbjeđivanja javnih stambenih rješenja.

SRNA

SMJEŠTAJ U VIŠEGRADU

Molimo vas da popunite sva polja.